Alfaco Kft.

Digitális Scroll kompresszorok

A Copeland Scroll kompresszor folyadékütéssel szemben kevésbé érzékeny. Ennek oka, hogy a mozgó csiga nem fixen, hanem egy Oldham tengelykapcsolóval van a motorra felékelve, így tranziens üzem esetén a folyadék cseppek nem okoznak, problémát a csigák el tudnák távolodni, a kompresszor nem törik össze.

Konstrukció

A konstrukció okán nincs lehetőség a kompresszor inverteres sebesség szabályozására. A fordulatszám növekedése nagyobb centrifugális erőt, gyorsabb élettartam kimerülést, vagy törést okozhat, a csökkenés pedig a csigák időszakos szétváláshoz vezethet.

A Digitális Scroll kompresszornál lehetőség van a kompresszor csigákat működés közben egymástól tengely irányba eltávolítani és ezzel 10…100 % tartományban szabályozni a hűtőteljesítményt. A szabályzó jel 10-20 sec ciklusidejű PWM jel.

Digitális Kompresszor

Kisebb teljesítményű egységek esetén (ZBD21…ZBD45) az álló csigához egy dugattyú csatlakozik és a dugattyú feletti hengertérben van lehetőség a nyomás érték változtatásával a teljesítményt szabályozni.

A nagyobb teljesítményű ZBD58 / ZBD76-os kompresszoroknál ez előző megoldás már nem elegendő, itt a lebegő tömítés működésébe kell beavatkozni! A nagyobb egységteljesítmény miatt a kompresszoron belül jelentősen nagyobb erőhatások lépnek fel, így tehermentesítés során az axiális irányú összeszorító erő megszűnésével a kompresszor csigák tehermentesülése is nagyobb zajjal jár.


ugrás a fõoldalra

Copeland Scroll