Alfaco Kft.

Copeland fűtős Scroll kompresszorokA növekvő fosszilis tüzelőanyag árak és a CO2 kibocsátási előírások folyamatos szigorítása nagymértékben elősegítette a hőszivattyúk egyre szélesebb körben történő elterjedését. A hűtős körfolyamatot kihasználva, a primer energiaforrásokhoz képest, hőszivattyúkkal lokálisan jelentősen alacsonyabb káros anyag kibocsátást lehet elérni.

Az EU megújuló energiákkal kapcsolatos előírásai, egyrészt 2020-ig 20%-os megújuló energia előállítást és felhasználást céloz meg, ezzel biztosítva az energia biztonságot, másrészt az emissziós normákat is folyamatosan szigoríja, hogy a klímaváltozás megelőzhető, lassítható legyen.

A hőszivattyúk a helyi lehetőségeknek megfelelően lehetnek vizes, levegős, vagy földhős típusok, de minden esetben megújuló energiát használnak.

Az Emerson Climate Technologies a ZH Scroll kompresszor sort célzottam fűtős rendszerekhez tervezte, egyesítve a Copeland Scroll kompresszorokra jellemző kiváló hatásfokot és a magas megbízhatóságot. A R407C-s változatok mellett elérhetők az R410a közegre alkalmas típusok is.

Hűtős rendszerekhez hasonlóan, fűtős kompresszorból is elérhetők gőz-befecskendezéses típusok. Ezek közös jellemzője, hogy a teljes működési tartományon nagyon kedvező energia hatékonysággal működnek és a hagyományos kompresszorokhoz képest a teljesítményűk is kisebb mértékben változik a környezeti hőmérséklet csökkenésével.

ugrás a fõoldalra

Copeland Scroll